Ђоковић тешком муком савладао Манарина у Синсинатију

B92
Ђоковић тешком муком савладао Манарина у Синсинатију

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, пласирао се у осмину финала Мастерса у Синсинатију, пошто је послије преокрета побиједио Адријана Манарина.

Десети играч свијета славио је послије преокрета и више од два сата игре – 4:6, 6:2, 6:1.

Ђоковић ће се у осмини финала Синсинатија састати са бољим из меча Миша Зверев/Григор Димитров.

Новак се доста мучио у овом мечу, поготово током првог и до средине другог сета када је у једном тренутку затражио медицински тајм-аут. Изгледао је доста уморено и исцрпљено, али то га није спријечило да изједначи на 1-1.

Некада најбољи тенисер свијета није могао да пронађе прави ритам на бекхенд, што је Француз апсолутно искористио у првом сету. Манарино одлучујући брејк направио је у седмом гему, а онда је послије 10-так минута дошао и до вођства од 1-0 (6:4).

Лоша игра српског играча настављена је и током другог сета, али у таквом стању успио је први да дође до брејка (2:1). Ипак, Андреа је одмах у наредном успио да направи рибрејк и врати се у сет.

Ипак, Ђоковић поново одузима сервис гем Французу, а онда до краја сета то ради још једном за “лаганих” 6:2. Доктор је крајем сета савјетовао Новака да узима што више течности, пошто се Ђоковић није добро осјећао.

Током трећег сета брзо је све било готово пошто је Манарино потпуно потонуо. Новак је то искористио и до краја сета изгубио је само један гем, 6:1.

Подсјећамо, Новак ће у осмини финала играти против Зверева или Димитрова, чије је сусрет на програму касније у току ноћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана