Владимир Врањеш, рукометаш Татабање за “Глас Српске”: Нисам ни осјетио када ми је пукао лигамент

Синиша Котараш
Владимир Врањеш, рукометаш Татабање за “Глас Српске”: Нисам ни осјетио када ми је пукао лигамент

Тата - Стандардни првотимац и један од најбољих рукометаша мађарске Татабање Владимир Врањеш, доживио је на мечу свог тима против Работника у Битољу, тешку повреду кољена десне ноге због које је, практично, већ сада завршио ову сезону.

Корпулентни Бањалучанин рекао је за “Глас Српске” како му је ово прва озбиљнија повреда у каријери, али и да ни сада не зна како је до ње дошло. Све се десило приликом једног напада Татабање коју је поготком завршио управо Врањеш. Том приликом се повриједио иако тврди како није било контакта са противничким одбрамбеним играчима.

- У једној акцији сам утрчао у празан простор, на вријеме добио лопту и шутирао према голу. Постигао сам погодак и најнормалније отрчао у одбрану и тада сам осјетио бол. Не претјерано јак, али ипак неугодан. Сутрадан, када смо се враћали за Мађарску, бол је постао јачи, нисам могао нормално да ходам, и било ми је јасно да неће бити баш угодно. Одрадио сам све потребне претраге и доктор ми је рекао да ми је пукао колатерално медијални лигамент кољена десне ноге - нагласио је Врањеш.

Ту, међутим, није крај његовим мукама јер постоји бојазан да је повреда много тежа него што се то у први мах чини.

- Код таквих повреда обично настрада и кост, али то код мене за сада није утврђено. Тек треба да одрадим магнетну резонанцу, тај преглед ми је заказан за уторак, и тада ћу дефинитивно знати шта је у питању. Знам само да ме чека дуготрајна пауза, у за мене најбољој варијанти три, а у најтежој шест мјесеци. Како год, није добро... Поготово што ми је ово прва тежа повреда у каријери јер до сада никада нисам одсуствовао са терена дуже од двадесетак дана - тврди Врањеш.

Татабања је тренутно на трећој позицији у шампионату Мађарске и некадашњи рукометаш Борца нада се да ће екипа и без њега успјети да сачува то мјесто.

- Надали смо се да можда можемо да напредујемо за једно мјесто, али ће то сада бити веома тешко. Ипак, то треће мјесто које доноси наступ у ЕХФ купу не би требало да дође у питање. Уз то, циљ нам је и пласман на “фајнал-фор” националног Купа што је резултат на домаћој сцени са којим би сви у клубу били презадовољни - закључио је Врањеш.

ЕХФ куп

Мађарски клуб се такмичи у ЕХФ купу и има амбицију да прође групну фазу овог такмичења и избори елиминације. Али, то неће бити тако лако јер су код куће доживјели непланиран пораз од Нексеа од 27:28.

- Није нам тај пораз уопште требао. Али, мало ми, а мало више судије, поготово у другом полувремену, и гости су, ни криви ни дужни, однијели бодове за Хрватску. Успјели смо да у Битољу надокнадимо тај пораз, али нас је побједа од 31:21 скупо коштала, чак и прескупо - рекао је Врањеш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана