Владимир Станковић, рукометаш Слоге: Нисмо у Требиње отишли туристички

Синиша Котараш
Владимир Станковић, рукометаш Слоге: Нисмо у Требиње отишли туристички

Добој - Најбољи играч завршног турнира Купа Републике Српске Владимир Станковић сјајно је водио екипу Слоге до трофеја намијењеног побједнику овог такмичења, а његове одличне игре у полуфиналу против Борац м:тела, а онда и у финалу са Леотаром, нису прошле незапажено. Добио је пехар за најбољег појединца, а рукометни стручњаци сагласни су да је он завршио у правим рукама.

- Искрено, није нам било нимало лако, али нисмо у Требиње дошли на туристичко разгледање, већ да покажемо да можемо до самог краја. Против Борца смо били аутсајдери, али смо знали да можемо да се носимо са њима. Видјело се то и на нашим претходним утакмицама, гдје смо највећи противници били сами себи, па смо губили већ добијене мечеве. Сада нам се све то вратило и наша побједа ни у једном моменту није долазила у питање - истакао је црногорски интернационалац у редовима Добојлија.

У финалу су за ривала имали домаћи Леотар, који је, ношен подршком са трибина, у већем дијелу сусрета имао предност.

- Тешко је у два дана одиграти два овако напорна меча, али смо дали и посљедњи атом снаге и награда је стигла. Била је квалитетна утакмица и за очекивати је било да се екипе смјењују у вођству, све до самог финиша. Мислим да је превагу на нашу страну донио један од наших најмлађих играча Душан Милићевић, који је у тим моментима одиграо изванредну одбрану, што је нама омогућило да постигнемо неколико лаких голова и ријешимо финале у своју корист - каже Станковић.

Пред Слогом је већ наредног викенда ново искушење, прва утакмица четвртфинала плеј-офа за првака, у којој ће угостити екипу Коњуха из Живиница.

- Коњух је једна од најбољих екипа у лиги, са двојицом вансеријских играча, Аднаном Хармандићем и Мухамедом Торомановићем. Тријумф у Купу РС нам је дао додатни стимуланс, показали смо да можемо и против најјачих и рекао бих да, и поред благе предности ривала, од нас све највише зависи. Ако поновимо приступ и игру као у ова два меча у Требињу, резултат неће изостати - нагласио је Станковић.

Каријера

Сјајни бек рукометну каријеру је започео у Ловћену, наставио у иностранству, да би се, на крају, скрасио у Добоју.

- Поникао сам у Ловћену и са њим освојио двије шампионске титуле и три купа Црне Горе. Послије сам био у Улцињу, били смо вицешампиони Црне Горе, да бих онда отишао у иностранство. У Румунији сам играо двије године за Констанцу и ту сам стекао велико искуство. Због закона о страним играчима морао сам да одем, али бих волио да се једног дана тамо вратим. Што се тиче репрезентације, наступао сам за млађе селекције Црне Горе, а надам се да бих једног дана могао да обучем и дрес сениорске селекције - истакао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана