У Текстилцу из Дервенте тврде: Мјесто нам је међу прволигашима

Бране Радуловић
У Текстилцу из Дервенте тврде: Мјесто нам је међу прволигашима

Дервента - У Фудбалском клубу Текстилац спремни су да попуне десето мјесто у Првој лиги Републике Српске послије одустајања шампиона Друге лиге, група запад, Јединства из Жеравице.

Наравно да им није драго што ће до останка у елити доћи административним путем и због тога што Жеравичани немају финансијских средстава за виши ранг, али истичу да Дервента заслужује да има представника мећу прволигашима.

- Не радујемо се туђој несрећи, али сигурно је да нам је мјесто у елити Српске. Зато вјерујем да ће наши навијачи и у новој сезони пратити прволигашке мечеве. Не тражимо оправдање за остварени учинак, односно неуспјех. Све је било у нашим рукама и нисмо знали ни могли доћи до већег бодовног збира - нагласио је фудбалски ветеран на голу Текстилца Дејан Плиснић, који ће капитенску траку носити и у новој сезони.

Коначна одлука биће донесена на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске, која би требало да буде одржана до краја овог мјесеца.

- У оптицају је варијанта да останемо прволигаши јер је Јединство из Жеравице дефинитивно одустало од Прве лиге, али треба сачекати да све то буде озваничено. По свим параметрима Дервента заслужује прволигаша и надам се да ћемо у елити Српске и остати - истакао је искусни првотимац Текстилца Драган Јоловић, који додаје да би и даље остао у овој средини, иако на леђима носи 43 године.

Ситуација са пласманом екипе ставила је у други план обиљежавање 100 година фудбала у граду на ријеци Укрини, који је званично заживио 1919. године. Клупско руководство утврдиће програм прославе, али за сада све је под велом неизвјесности изазваним слабим пласманом екипе. Док дилеме о будућој судбини Текстилаца не буду отклоњене у новом првенству, неће бити конкретних пројеката обиљежавања вриједног јубилеја.

- Дервента је здрава фудбалска средина и претходних година урађено је много на фудбалској инфраструктури. Када смо испали, нисмо то схватили као “смак свијета”. И раније се шушкало да би Јединство могло одустати, али смо већ били спремни да играмо Другу лигу. А сада, ако ИО ФС РС донесе одлуку да остајемо прволигаши, сигурно ћемо је знати цијенити и бити много бољи у наредним сезонама. Из свега овог изаћи ћемо богатији за искуство стрепње око борбе за опстанак - рекао је технички директор Дервенћана Милорад Субић.

Треће мјесто

Фудбалери Текстилца заузели су треће мјесто у Лиги за опстанак, иза Алфа Модриче и Славије, али су због скраћења лиге бар за сада остали без елите. Разлоге неуспјеха траже искључиво у својим редовима.

- Показало се да недостатак квалитетнијих нападача може бити кобан. Не бих се мијешао у посао клупског руководства, али скроман учинак наших стријелаца ангажованих у зимској паузи узроковао је нежељену позицију у овом степену такмичења. Не треба кукати него се окренути новој сезони, а из овог свега изаћи јачи и паметнији - рекао је Плиснић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана