Срђан Мијатовић, млади средњи бек Борац м:тела: Шпанија одскочна даска

Синиша Котараш
Срђан Мијатовић, млади средњи бек Борац м:тела: Шпанија одскочна даска

Бањалука - Стандардни првотимац Борац м:тела и јуниорски репрезентативац Србије Срђан Мијатовић од наредне сезоне биће члан шпанског прволигаша Пуенте Хенила.

Шпански клуб на свом сајту званично је потврдио вијест и средњем беку пожелио добродошлицу, док Срђан није крио задовољство оваквим развојем догађаја. Наиме, њему истиче двогодишњи уговор са “црвено-плавима” и добио је понуду коју је након краћег размишљања прихватио.

- Бригу о мојој каријери воде некадашњи првотимци мог клуба Андреј Голић и Сењанин Маглајлија и посредством њих сам добио понуду из Шпаније. Врло је коректна и мислим да нисам погријешио што сам се договорио да наредне двије године будем њихов члан. Истина, мало сам се изненадио када су ми се јавили, иако сам се потајно надао да бих већ овог љета могао да одем у иностранство. Убијеђен сам да сам одабрао праву средину, надам се да ћу оправдати сва очекивања и да ће ми ово бити једна својеврсна одскочна даска за даљу каријеру. У Шпанији се игра најљепши рукомет и надам се да ћу тамо још више напредовати - истакао је Мијатовић.

Млади Бањалучанин поникао је у омладинском погону некадашњег првака Европе и већ са 17 година стекао статус првотимца. За протекле четири године са првим тимом је освојио двије титуле првака и три Купа БиХ. Добре партије нису остале незапажене па је на његову адресу раније стизало доста понуда за промјену средине.

- Било је понуда из Србије, Катара и Словеније, али нисам мислио да сам спреман за одлазак. Желио сам да се прво докажем код куће у дресу Борца па да тек онда почнем да размишљам о одласку и вјерујем да је сада дошло вријеме. У Борцу сам као сениор освојио пет трофеја и заиста сам задовољан. Да не говорим о непроцјењивом искуству које сам стекао у СЕХА лиги, у утакмицама против европских великана и дуелима са неким од најбољих европских рукометаша - тврди Мијатовић.

Сјајни средњи бек прошао је све млађе селекције репрезентације Србије и од омладинског погона “орлова” се опрашта овог љета наступом на Свјетском првенству.

- Пласирали смо се на Мундијал који ће бити одржан у Шпанији и након тога ми престаје омладински стаж у млађим селекцијама Србије. Биће ми то четврто велико такмичење јер сам до сада наступио на два европска првенства, у Копривници и Цељу, те једном на Свјетском у Грузији. Након овог се надам да ћу заједно са својим саиграчима конкурисати и за сениорски дрес “орлова” - пренио је Мијатовић своја очекивања.

Што се тиче новог клуба, Пуенте Хенил је мало мјесто на југу Шпаније, недалеко од Малаге у Андалузији, а истоимени клуб ове сезоне био је у доњем дијелу табеле.

- Изборили су пласман међу осам најбољих у Купу краља, а у првенству су тренутно 14. што није задовољило управу која се надала бољим резултатима. Зато су одлучили да ангажују нови стручни штаб те доведу неколико играчких појачања. Надам се да ћу им својим играма помоћи да наредне сезоне буду задовољни - закључио је Мијатовић.

Захвалност медијима

На опроштају од Бањалуке нови члан Пуенте Хенила желио је да посебно захвали људима који су имали утицаја на његову каријеру.

- Желио бих да захвалим управи Борца и свима у клубу који су све ове године вјеровали у мене. Посебно хвала тренерима са којима сам радио, Игору Рађеновићу, Бојану Унчанину, Борису Дворшеку, Ратку Ђурковићу, те Горану Гарићу и Мирку Микићу. Посебну захвалност дугујем публици и нашим највјернијим навијачима као и бањалучким медијима са којима сам увијек имао одличну сарадњу - поручио је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана