Слога без побједе у првом мечу четвртфинала Купа БиХ

Синиша Котараш
Слога без побједе у првом мечу четвртфинала Купа БиХ

Бијељина - Прва четвртфинална утакмица Купа БиХ коју су у Великој Обарској одиграли прволигаш Републике Српске, Слога из Горњег Црњелова, и Клис из Буторовића поља, члан Друге лиге ФБиХ, завршена је без побједника, 1:1, па ће одлука о полуфиналисти пасти у реваншу који је на програму у сриједу, 13. марта.

Надали су се изабраници Драгана Мићића, чак су то и громогласно најављивали, да могу да на свом терену већ у првом сусрету стекну предност која би им могла гарантовати миран реванш, али су гости још једном показали да је Куп крајње непредвидиво такмичење, па неће бити изненађење уколико екипа из трећег ранга такмичења заигра у полуфиналу овог такмичења.

Истина, имала је Слога теренску иницијативу током свих 90 минута, створила и неколико изразито повољних прилика, али мало сопствена неспретност, а мало више сјајни Јасмин Рамић на голу гостујуће екипе, нису дозволили да домаћин дође у предност. У одличним шансама су се нашли Вукашин Беновић, те Страхиња Мацановића два пута, али је Рамић био несавладив.

И, како то обично бива, стигла је казна за промашаје. У свом првом правом контранападу, гости из Буторовића поља су дошли до вођства, а стријелац за Клис био је, у 29. минуту, Амел Бајрић.

Након примљеног поготка кренули су домаћи фудбалери у још жешће нападе, али без праве шансе све до половине другог дијела утакмице. Тада је у једној гужви пред голом Клиса најспретнији био искусни Драгиша Комарчевић који на асистенцију Елмина Хаџикадунића шаље лопту иза леђа Рамића.

Сви каснији покушаји Слоге да се евентуално оствари минимална побједа нису уродили плодом, па је до краја остало 1:1.  

- Очекивали смо да ће противник играти затворено и из тог бункера покушати да из контранапада уради нешто више, што се и обистинило. Ми смо имали безброј прилика, нисмо их искористили, они своју јесу, и дошли смо у ситуацију да јуримо резултат. Срећом, успели смо да изједначимо, али  не и да на крају победимо. Мислим да смо данас имали лош дан и да у реваншу имамо реалне шансе за пролаз у полуфинале. Такође, видели смо и да домаћи терен није пресудан, као и да смо квалитетнији ривал од Клиса. Зато ћемо и у реваншу ћемо ићи на победу јер верујем у своју екипу - рекао је тренер Слоге, Драган Мићић, по завршетку утакмице.

Реванши 13. марта

Реванш утакмице четвртфинала Купа БиХ на програму су наредне сриједе, 13. марта.

Састаће се: Борац – Широки Бријег (прва утакмица 1:2), Зрињски – Сарајево (0:1), ТОШК – Звијезда (Г) (2:0), Клис – Слога (ГЦ) (1:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана