Рукометаши БиХ на корак од ЕП, побиједили Финце

Anadolija
Рукометаши БиХ на корак од ЕП, побиједили Финце

Рукометна репрезентација БиХ остварила је вриједну побједу против Финске у четвртом колу групе 5 квалификација за Европско првенство, које ће се 2020. године одржати у Аустрији, Норвешкој и Шведској. Након славља у Ванти са 30:26, бх. рукометаши су у Тузли стигли до тријумфа резултатом 31:19 (16:10), и тако стигли на корак од пласмана на ЕУРО 2020.

Послије уводних минута у којима су ривали били поравнани, бх. тим се први одвојио у 12. минути када је на семафору било 7:4. Од тада су изабраници Билала Шумана преузели контролу на терену и у неколико наврата отишли на плус четири (9:5, 12:8). До одласка на одмор БиХ је појачала игру у одбрани и успјела отићи на великих шест разлике (16:10).

У наставку бх. рукометаши су без већих проблема одржавали предност. У неколико наврата су је и повећавали на десет голова разлике, а на крају је резултат гласио 31:19.

Бх. тим су до тријумфа водили Дино Хамидовић са шест и Дејан Малиновић са пет голова.

БиХ за сигуран пласман на ЕУРО 2020 до краја квалификација треба још један бод у дуелима против Бјелорусије 12. или 13. јуна на домаћем паркету и у гостима код Чешке 16. јуна. Постоји могућност да бх. тиму неће бити потребан нити један бод па да буде међу четири најбоље трећепласиране селекције које ће заиграти на ЕП.

У другом сусрету четвртог кола групе 5 Чешка је славила у Бјелорусији резултатом 26:24.

Поредак групе 5: Чешка 6 бодова, БиХ 6, Бјелорусија 4, Финска 0.

На Европско првенство пласираће се по двије првопласиране селекције из сваке од осам квалификационих група и четири најбоље трећепласиране. Директан пласман остварили су актуелни шампион Шпанија те домаћини Норвешка, Шведска и Аустрија. Биће то прво ЕП на којем ће учествовати 24 репрезентације, а играће се од 9. до 26. јануара 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана