Ријека људи трчала улицама Бањалуке

Никола Лучић
Ријека људи трчала улицама Бањалуке

Бањалука - Најбољи дугопругаш БиХ Срђан Самарџић и репрезентативка Србије Теодора Симовић побједници су петог издања Бањалучког полумаратона, који је ове године окупио више од 2.000 такмичара.

Самарџић је трку, која је ове године одржана под слоганом “Ово је и твој град, твоја трка”, истрчао у времену 1:10:36 часова, док је Симовићева 21 километар претрчала за 1:18:58 часова.

- Пресрећан сам, прије свега, због изузетно доброг времена које сам остварио. Цијелу трку сам трчао сам, а побиједити на домаћем терену је најљепша могућа ствар. Вријеме нас је послужило, није било вруће као претходних година, што увијек диктира темпо - рекао је Самарџић.

Теодорина побједа у женској конкуренцији додатно добија на значају ако се у обзир узме чињеница да је прије само осам дана истрчала маратон у Скопљу.

- Прошле године је било предивно, па сам изразила жељу да поново дођем и пресрећна сам због тријумфа. Организација је била на врхунском нивоу и надам се да ћемо се видјети и наредне године - рекла је Симовићева.

У трци на десет километара побиједио је Осман Јунузовић, иако није први прошао кроз циљ јер је погрешно усмјерен на стази, док је у женској конкуренцији славила Невена Јовановић која је истрчала и лични рекорд.

- Већ наредног викенда на програму је Балканско првенство у Румунији и ово је био сјајан тест и увод за све - изјавила је Јовановићева.

Побједник Нектар фан ран трке, којем је припало 250.000 милилитара “нектар” пива, је Рајко Тодоровић из Челинца.

Велику пажњу привукао је 64-годишњи Богдан Лукач који је истрчао десет километара за легендарног боксера Маријана Бенеша, док је промотор трке Дарко Савић трчао уз члана Атлетског клуба инвалида Врбас Миладина Драгојевића. Манифестација је имала и хуманитарни карактер, јер ће дио новца прикупљеног од уплата ићи организацијама цивилног друштва које се баве хуманитарним радом - Удружењу самохраних родитеља “Понос” и Удружењу грађана “Здраво да сте”. Бањалука и Бањалучани, као и сви гости из других градова и земаља потрудили су се да све протекне у најбољем реду, а када су овакви догађаји у питању, фотографије чешће говоре више од ријечи.

Киша поштедјела учеснике

Директор полумаратона Владимир Селец рекао је да је изузетно задовољан манифестацијом, јер су се сви прије почетка прибојавали лошег времена. 

- Временски услови су били фантастични, пошто није било вруће, а није пала ни киша. Заиста је велика ствар што је на крају Самарџић, који је домаћи тркач, побиједио у мушкој конкуренцији, док све честитке иду и на Теодорин рачун - поручио је Селец.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана