Предсједник РС уручио ордене браћи Драгић

Агенције
Предсједник РС уручио ордене браћи Драгић
Предсједник РС уручио ордене браћи Драгић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас ордене прослављеним словеначким репрезентативцима у кошарци, браћи Горану и Зорану Драгићу, који воде поријекло са простора РС.

Горану Драгићу уручен је Орден Његоша првог реда, а Зорану Медаља заслуга за народ. Предсједник РС честитао је кошаркашима на досадашњим успјесима и пожелио им пуно успјеха на будућим такмичењима. Након уручења и пријема Горан Драгић је рекао да је ово лијепо признање и да је врло задовољан и срећан због одликовања, као и да се увијек, када то може, враћа у Републику Српску, гдје живе његови бака и дјед.

Говорећи о плановима за будућност, он је навео да га у НБА чека дуга сезона и да му је циљ да са екипом из Мајамија освоји шампионски прстен.

Предсједник Српске одликовао је браћу Драгић поводом Видовдана ове године за признати рад и заслуге у културном, духовном, хуманитарном и спортском развоју. Горан Драгић је са репрезентацијом Словеније прошле године освојио Европско првенство у кошарци и био је проглашен за најбољег играча шампионата. Зоран је то првенство пропустио због повреде. Састанку у Палати Републике присуствовао је и предсједник регионалне кошаркашке АБА лиге Игор Додик.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана