Поново Хрвати блокирали кворум Управног одбора Рукометног савеза БиХ

Синиша Котараш
Поново Хрвати блокирали кворум Управног одбора Рукометног савеза БиХ

Бугојно - Дуго очекивани састанак Управног одбора Рукометног савеза БиХ, који је био заказан за јуче у Бугојну, није, нажалост, одржан, јер није било потребног кворума како би се могли доносити валидни закључци.

Разлог неодржавања сједнице лежи у чињеници да састанку није присуствовао представник хрватског народа, а како никоме није дао пуномоћ да га може мијењати, није било ни потребног кворума.

Умјесто тога, одржан је само радни састанак на којем су постигнути неки договори, али они нису обавезујући.

- Жао ми је што сједница није одржана јер смо жељели да на њој ријешимо многе проблеме који ових дана притишћу наш рукомет. Међу њима је, свакако, и доношење одлуке о почетку наредне сезоне, али и колико ће Премијер лига у првенству 2019/20. бројати клубова. Морам бити искрен и рећи на нису ни сви представници Рукометног савеза Републике Српске били присутни у Бугојну, али су бар дали пуномоћ о заступању. Ипак, надам се да ћемо ускоро све ријешити, за добробит рукомета - рекао је предсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић.

Оно што је сигурно, то је да ће члан Управног одбора Рукометног савеза БиХ Асим Шахман бити присутан у Бечу на извлачењу група за предстојеће Европско првенство, које ће се наредне године одржати у Аустрији, Шведској и Норвешкој и на којем ће,  први пут, заиграти и репрезентација БиХ. Овоме треба додати да Рукометни савез БиХ треба да уплати 105.000 евра на име котизације за учешће на завршном турниру.

- То је за нас велики, огроман новац и мораћемо потражити помоћ државе јер то не може да обезбиједи само Управни одбор. Тражићемо помоћ од Министарства цивилних послова, али и од Предсједништва БиХ, а треба нам подршка и за нову сезону Премијер лиге - додао је Умичевић.

Присутни чланови Управног одбора су се усагласили да ружна и некоректна иступања појединаца путем друштвених мрежа неће помоћи рукомету, већ му само одмоћи, те је скренута пажња да се о томе поведе много више рачуна. О свему што се дешавало у Бугојну Управни одбор Рукометног савеза БиХ ће ускоро објавити и званично саопштење.

 

Награде за репрезентативце

Предсједник Управног одбора РС БиХ Маринко Умичевић истакао је да ће од надлежних институција затражити да се играчи награде за велики успјех, пласман на Европско првенство.

- Ти момци су вратили наду у рукомет на овим просторима и заслужили су да буду награђени. Нажалост, то Рукометни савез БиХ не може сам, па ћемо од надлежних институција ове државе затражити да се рукометаши који су изборили пласман на Евро 2020. достојно награде - нагласио је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана