Наставља се такмичење у баскету 3x3: Бањалука трећа станица Лиге РС

Милан Зубовић
Наставља се такмичење у баскету 3x3: Бањалука трећа станица Лиге РС

Бањалука - Трећа станица Лиге Републике Српске у баскету 3х3 биће Бањалука 16. јуна.

Програм на платоу испред Народног позоришта Републике Српске трајаће три дана и планирано је да у петак буде промоција кошарке у колицима, у суботу ће бити игран мини-баскет на којем ће наступити играчи рођени 2006. године и млађи док ће сениори заиграти у недјељу. Уколико временски услови не буду ишли на руку организаторима, такмичење ће бити одржано у дворани.

- Турнир у Бањалуци биће одржан 21. годину заредом и од ове године је у календару Лиге Републике Српске. Све ће поново бити по правилима Свјетске кошаркашке федерације (ФИБА), а то значи на специјалној пластичној подлози, са званичним семафорима и кошевима. Турнири су отвореног типа и могу се пријавити екипе из иностранства, мада бодове за табелу Лиге РС добијају само екипе из Српске. Све информације у вези са бањалучким турниром сви заинтересовани могу добити на “Фејсбук” страници ФИБА 3х3 Бањалука БиХ - рекао је предсједник Скупштине баскета 3х3 РС Александар Врањеш.

Побједнику сениорског такмичења у Бањалуци припашће новчана награда од 2.000 марака, док ће поражени финалиста добити упола мање. Предвиђено је да максимално 16 екипа наступи у мини-баскету, док су до сада одиграни турнири у Угљевику и Петрову, а караван наставља да иде даље.

- Фокус је стављен на популаризацију баскета 3х3, као олимпијског спорта и сада смо направили фантастичну ствар у Републици Српској, јер током љета имамо 18 турнира плус финални, на којима се окупља велики број екипа. Побједници свих турнира пласираће се на завршни турнир и крајем љета добићемо првог 3Џ3 шампиона РС. Гледамо своја посла и да организацију турнира подигнемо на виши ниво. Циљ нам је да у што краћем периоду постигнемо што боље резултате и имамо још много планова - додао је Врањеш.

 

Турнири

На првом турниру у Угљевику славила је екипа Нови Београд, док је Источни клан из Пала био најбољи тим из Републике Српске. Најбоља на турниру у Петрову била је екипа Алупластик из Живиница. Календар 3џ3 лиге РС: Бањалука (16. јун), Шипово (21 - 23. јун), Пале (28 - 29. јун), Бијељина (28 - 29. јун), Модрича, Приједор (6 - 7. јул), Козарска Дубица (8 - 10. јул), Прњавор (18 - 21. јул), Нови Град (24 - 25. јул), Добој (27 - 28. јул), Шамац (31 јул - 2. август), Требиње (3 - 4. август), Градишка (8 - 9. август), Александровац (10 - 11. август), Дервента (17 - 18. август), Теслић (24 - 25. август), Финале (31. август - 1. септембар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана