Мирићево искуство капитал за Борац

Дарко Пашагић
Мирићево искуство капитал за Борац

Златибор - Некадашњи репрезентативац Србије Марко Мирић, нови је члан Борца. Офанзивац који игра уз десну аут-линију до сада је играо за белгијског Локерена, а са Борцем је потисао двогодишњи уговор, а нове клупске другове упознаће сутра када стиже на Златибор.

Мирић је каријеру почео у суботичком Спартаку из којег је 2010. године прешао у Црвену звезду, а играо је још и за Раднички из Крагујевца, бјелоруски Минск и хрватски Славен Белупо, након којег је отишао у Белгију. Када је долазио у Звезду имао је надимак “суботички Роналдо”, а његово искуство дефинитивно ће много значити Бањалучанима. Одиграо је и три утакмице за сениорску репрезентацију Србије, а дебитовао је 17. новембра 2010. године на утакмици против Бугарске у Софији (1:0).

- Долазак Мирића је још један корак ка много јачем Борцу. У преговорима смо са још четири или пет квалитетних и провјерених играча, а исход ових преговора знаће се у наредних неколико дана - рекао је предсједник Борца Вицо Зељковић.

На путу за Златибор фудбалери Борца одиграли су и прву контролну утакмицу у којој су, у Сребренику, поражени од Тузла ситија са 0:1, а стријелац јединог поготка био је Саид Хусејиновић. Кормилар Борца, Бранислав Крунић дао је шансу 22 играча, тако да је у сваком полувремену наступио комплетно други тим.

- Иако смо поражени, нисам баш незадовољан приказаном игром, поготово у првих 45 минута. У наставку су шансу добили млађи играчи које смо повели на припреме и видио се њихов недостатак искуства у односу на много квалитетнијег ривала. Сигуран сам да ће у наредним провјерама бити много боље, поготово када играчи почну да на тренинзима много више раде на уигравању одређених тактичких варијанти. Најважније у овом тренутку је да се екипа што прије комплетира - рекао је Круинић.

Експедиција Бањалучана стигла је јуче послије подне на Златибор гдје је одрађен и први тренинг, а наредни контролни меч на програму је у петак против шампиона Црне Горе, никшићке Сутјеске. Уједно, заказана је и “генералка” уочи почетка нове сезоне, а Борац ће је 13. јула одиграти са Слободом у Тузли.

Поштеде

Утакмицу са Тузла ситијем су пропустили Алмедин Зиљкић, Игор Аничић и Зоран Милутиновић који су се жалили на лакше повреде, па у стручном штабу Борца нису жељели ништа да ризикују. А средином првог полувремена утакмице са Тузла ситијем, Бојан Марковић се у једном скоку сударио са противничким играчем, па је задобио расјекотину на потиљку. Ипак, није напуштао игру већ је крај полувремена дочекао замотане главе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана