Маратонска сједница руководства АБА лиге у Бањалуци: Олимпијакос на стенд-бају

Милан Зубовић
Маратонска сједница руководства АБА лиге у Бањалуци: Олимпијакос на стенд-бају

Бањалука - Наступ Олимпијакоса у АБА лиги идуће сезоне није добио подршку чланова скупштине АБА лиге, али није ни одбијен те је грчком тиму остављен нови рок да комплетира документацију, један је од закључака маратонске шесточасовне сједнице Скупштине регионалног такмичења, која је у петак одржана у Бањалуци.

Представници Олимпијакоса нису се појавили на сједници, док је став чланова Скупштине био да само предсједник АБА лиге Игор Додик даје изјаве.

- Мега је одмах на почетку одустала и није се појавила из њима знаних разлога које су навели и подржали су неке тачке писмено. Извјештај о претходној сезони оставили смо за сљедећу скупштину јер нисмо могли да га изгласамо и обавезали смо менаџмент лиге да допуни акта и правилнике како би била спријечена дешавања која су се десила током финалне серије плеј-офа прошле сезоне. Сљедеће седмице утврдићемо када ће бити заказана нова сједница и то мора бити за најмање 25 дана. По правилницима, недостају одређена документа да ли Олимпијакос, Панатинаикос и остали заинтересовани клубови могу да учествују и оставили смо им рок да допуне документацију па ћемо онда да гласамо - изјавио је Додик.

Дисциплинска комисија АБА лиге казнила је предсједнике Црвене звезде и Будућности Небојшу Човића и Драгана Бокана са по десет хиљада евра, док је челни човјек Подгоричана напустио сједницу прије њеног завршетка, а на ту казну немају право жалбе.

- Бокан и Човић су кажњени због изјава у медијима и није прошао приједлог да финална серија буде поништена како год то неко гледао, да ли је било регуларно или не. Тај приједлог није имао већину, па није усвојен, док је Бокан морао да иде на пут због раније преузетних обавеза и није напустио сједницу због неслагања - истакао је Додик.

Челни људи регионалног такмичења нису расправљали о евентуалном наступу Приштине, која није ни послала допис за учешће, тако да су прекинуте све приче које су се протеклих дана могле чути у јавности или прочитати у медијима.

- Утврдили смо да морамо допунити правилнике и акта за сљедећу сезону. Нисмо изгласали продужење мандата менаџменту лиге, и то је једна од већих ствари које смо донијели. У најкраћем року мораћемо да ангажујемо агенцију која ће нам дати нове приједлоге, што не значи да неће бити исти као до сада - нагласио је Додик, а то значи да мандат није продужен директору лиге Жарку Чабаркапи и спортском директору Крешимиру Новоселу.

Мид спортс

Састанку су присуствовали и представници Мид агенције, која се брине о маркетиншким правима.

- Представници Мид агенције хтјели су да нађемо заједнички језик и спустимо тензију те наставимо даље у бољим условима као се ово не би дешавало. Они су били посматрачи и укључивали се неколико пута, али имају став да лига не треба бити проширена, односно да поштујемо правилнике које смо усвојили претходне сезоне - казао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана