Илићева три године у Будућности

Синиша Котараш
Илићева три године у Будућности

Козарска Дубица - Најбоља рукометашица Републике Српске Јована Илић наступаће наредне сезоне за подгоричку Будућност, један од најбољих клубова Европе.

Млада рукометашица којој се предвиђа блистава каријера у само неколико дана чула је добру и лошу вијест. Наиме, она је у посљедњем колу Премијер лиге повриједила кољено, па је прекјуче подвргнута операцију у Загребу, али ни то није била препрека Подгоричанима да је доведу у своје редове и потпишу с њом уговор на три године. Илићева ће комплетан постоперативни период провести у Подгорици, а процјене љекара говоре да би на терен требало да се вратити за шест мјесеци.

- Након опоравка тренираће са првим тимом, а играти за другу екипу Будућности и кроз те наступе покушати да се што прије наметне стручном штабу. Од малих ногу вјерује у себе, тренира рукомет од седмог разреда и како каже, уопште се не плаши одласка у нову средину и чињеницу да ће свлачионицу дијелити са неким од најбољих рукометашица свијета. Имаће прилику да ради са врхунским стручњаком Драганом Аџићем и вјерујем да ће се изборити за свој статус  - рекао је њен досадашњи тренер Борис Сувајац.

Било је само питање времена када ће седамнаестогодишња рукометашица прећи у много већу средину, с обзиром на то да се већ неколико сезона поигравала са противничким одбранама и постизала више од десет голова просјечно.

- Уз формирање тима за наредну сезону, Женски рукометни клуб Будућност размишља и о будућности и ангажовању играчица које су највећи таленти у својим узрастима - наводи се у саопштењу подгоричког клуба.

Будућност је претходно већ довела пет великих појачања која гарантују напад на сам европски врх на којем је посљедњи пут била 2015. године.  Дрес најбољег женског рукометног клуба у региону носиће црногорске репрезентативке Јованка Радичевић и Мајда Мехмедовић, Словенка Барбара Лазовић Варлец, репрезентативка Србије Сања Вујовић те Норвежанка Емили Станг Сандо.

Илићева је добила награду за најперспективнију спортисткињу БиХ, стипендиста је министарства, породице омладине и спорта РС, а проглашена је и за најбољу спортисткињу Козарске Дубице.

Репрезентација

Јована Илић је члан репрезентације БиХ до 18 година, а како сазнајемо, добила је понуду да од сада наступа за Црну Гору. Ипак, одлука је искључиво на њој, јер прелазак у Будућност није био условљен промјеном спортског држављанства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана