Досањан сан свих генерација Јединства из Жеравице

Зоран Вајкић
Досањан сан свих генерација Јединства из Жеравице

Градишка - Четири кола прије краја првенства у Другој лиги Републике Српске, група запад Јединство има девет бодова предности у односу на шамачки Борац и шампионско славље већ је почело у Жеравици.

Кључни корак направљен је претпрошлом колу, када је главни ривал савладан на његовом терену.

- У преостала четири кола нама треба једна побједа да “озваничимо” шампионску титулу јер смо славили у оба међусобна сусрета против Шамчана. Већ смо донијели одлуку да играмо у Првој лиги. Да овај историјски успјех, сан свих генерација, буде велика промоција нашег клуба. Закључили смо да у наредном периоду појачамо рад и обезбиједимо буџет од 130.000 марака, колико нам је потребно до краја ове календарске године - рекао је предсједник Јединства Мирко Петровић.

Овај клуб основан је 1962. године у вишенационалној средини и сви у Жеравици су му одани. Послије освајања шампионске титуле у сезони 2012-13 Јединство није заиграло у Првој лиги, због лоших услова, али у ових шест година много тога је урађено. Испод дограђених покривених трибина капацитета 1.000 мјеста, изграђене су функционалне свлачионице и остали пратећи садржаји, помјерен терен, изграђен паркинг простор.

- Купили смо земљиште поред стадиона и у наредном периоду планирамо на том простору да саградимо помоћни терен и балон салу. Наш Спортски центар биће за неколико година дио градског простора пошто се и град шири у том правцу - нагласио је Петровић.

На велико залагање управе клуба одговор су дали играчи на терену, који су играли најљепши фудбал и на терену дјелују као породица.

- Они то и јесу. Наш тренер Борис Савић, бивши играч Црвене звезде, их добро познаје и зна како из кога да извуче максимум. Играмо модерно на гол више и зато је наш просјек око 3,5 гола по утакмици. Наш тренер тренутно се усавршава за добијање профи лиценцу УЕФА и жељели би смо да га задржимо на кормилу. С њим можемо клуб подићи на виши такмичарски ниво - истакао је директор Јединства Сенад Хамзић.

Желе у финале Купа

Фудбалери Јединства данас од 17 часова на Градском стадиону у Бијељини играју реванш сусрет полуфинала Купа Републике Српске против Радника (први меч 1:1).

- Куп је такво такмичење у коме нема изразитих фаворита. Радник је имао тешку утакмицу против Жељезничара. Наша шанса је њихов умор и потајно се надамо да можемо у финале - рекао је тренер Јединства Борис Савић.

У другом полуфиналу у Крупи на Врбасу у истом термину играју Крупа и Љубић, а први сусрет добио је премијерлигаш са 1:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана