Додик: Одбојкаши и одбојкашице Србије - понос Српске

Срна
Додик: Одбојкаши и одбојкашице Србије - понос Српске

Јахорина - Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас на Јахорини са мушким и женским одбојкашким репрезентативцима Србије, који су на припремама на Палама и Јахорини, и поручио им да су понос и повод за опредјељење младих да се баве спортом.

Додик је рекао да се успјеси одбојкаша и одбојкашица Србије прате и славе у Републици Српској и изразио задовољство што су се опредијелили за припреме у Српској.


“Највише ћу вам рећи ако кажем - добро дошли својој кући. Ваш долазак нас храни додатним ентузијазмом и поистовјећивањем са Србијом, са којом живимо један живот, без обзира на то што нас понекад покушавају раздвојити”, рекао је Додик, истичући да неки одбојкаши и одбојкашице и потичу из Републике Српске.

Он је пожелио спортистима да им боравак на Јахорини буде опредјељујући да сваке идуће припреме реализују овдје, јер ће их Република Српска дочекати раширених руку.

“Вјерујем да гостопримство људи на Палама показује колика је радост овдје. Када играте за Србију, вјерујте, играте и за Републику Српску. Овдје 99 одсто људи навија за Србију и за вас. Радујемо се сваком успјеху и болујемо сваки пораз”, нагласио је Додик, додајући да је некада тешко одржати успјех и очувати ниво.

Предсједник Српске је мушким и женским одбојкашким репрезентативцима Србије пожелио успјех у будућим такмичењима и поклонио им по сат, са жељом да то приме са срцем и љубављу, коју и он изражава према њима.

“Желим успјех свима лично, репрезентацији и Србији, у коју смо из Републике Српске загледани”, истакао је Додик.

Он је рекао да Република Српска има свој Одбојкашки савез, који функционише, а могућности за подршку спорту се повећавају из године у годину.

“У годинама које долазе сви спорстки савези ће бити додатно подржани да би вратили младост на игралишта и терен и обезбиједили им право другарско дружење”, нагласио је Додик, којем су представници мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије уручили скромне поклоне.

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић захвалио је за пријем и истакао да су сви одушевљени боравком на Палама и Јахорини, као и указаном пажњом.

“Доживљавамо пуно љубави и пунимо батерије за предстојећа такмичења гдје ћемо дати максимум”, рекао је Гајић.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић пожелио је репрезентативцима Србије угодан боравак на Јахорини.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику за подршку и истакао да је иза Олимпијског центра најуспјешнија сезона на Јахорини, гдје се реализују велике инвестиције.

“Много је гостију, али и инвеститора који се интересују за ову планину”, рекао је Љевнаић и додао да је то заједнички успјех, а најзаслужнији је Додик, који дао подршку и омогућио средства.

Љевнаић је, у име Олимпијског центра “Јахорина”, уручио Додику захвалницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана