Савјети фитнес-инструкторке Лидије Љубичић: Током љета тренирајте у мањим групамаи без великих оптерећења

Глас Српске
Савјети фитнес-инструкторке Лидије Љубичић: Током љета тренирајте у мањим групамаи без великих оптерећења

У овим љетним данима можете помоћи себи и свом тијелу уз умјерене тренинге без интензивних кардио вјежби, а савјете како то да изведете у овом броју “Гласовог” додатка дала нам је професорица физичког васпитања и фитнес-инструкторка Лидија Љубичић.

Најбоље је, како каже Лидија, тренирати три пута седмично у  мањим групама.

- Радите кружне тренинге који обухватају вјежбе за мишиће цијелог тијела и тренинге без великих  оптерећења, а одличан су систем да не дође до атрофије мишића - савјетује она.

Ако сте упорни, редовни на тренинзима и ако се придржавате препоручене исхране, уносите довољно течности у облику воде, брже ћете доћи до жељених резултата. Не прекидајте тренинге током љета, већ регулишите исхрану и дозирајте тренинге!

- Што се тиче исхране, препоручујемо исхрану богату протеинима и, наравно, унос свјежег поврћа. Смањите унос угљених хидрата, а потпуно избаците штетне угљене хидрате (слаткише, сокове, грицкалице) - савјетује Лидија.

Вјежбе за доњи дио тијела

- Ако желите витке ноге и заобљену, чврсту задњицу, испробајте овај кратки тренинг који можете изводити у природи или код куће. Све што је потребно је мало мјеста и подлога за вјежбање или клупа, а тренинг ће вам одузети 15 минута времена - објашњава Лидија.

Ове вјежбе, додаје она, фокусиране су на мишиће доњег дијела тијела и помоћи ће вам да учврстите и обликујете те мишиће.

- Тренинг с овим вјежбама урадите неколико пута седмично и имаћете и те како добре резултате - сматра Лидија.

Оно што је најважније у борби против целулита јесте да уносите довољне количине воде.

Савјет

- Идеално је вјежбати мишиће задњице, а истовремено јачати и мишиће доњег дијела леђа и стомака. Ако имате проблема са целулитом на ногама и задњици, треба да додате и ручне масаже есенцијалним уљима, која извлаче вишак воде и нагомилане наслаге у међућелијском  простору поткожног сала, уз детоксикацију биљним чајевима. Покушајте да што више избаците слано и слатко из јеловника - казала је Лидија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана