Џек Трбосјек лондонски берберин

Срна
Џек Трбосјек лондонски берберин

Лондон - Британска полиција је најзад, након више од стотину година нагађања и истраге, открила прави идентитет Џека Трбосјека и утврдила да је ријеч о Арону Косминском који је радио као берберин у Лондону.

Арон Космински је био пољског поријекла и у вријеме првог убиства имао је 23 године.

Након што је урађена анализа узорака крви који су узети са шала једне од Трбосјекових жртава Катарине Едоус, испоставило се да ДНК припада Арону Косминском. Идентитет су открили истраживачи са Универзитета “Џон Мурс” у Ливерпулу и објавили га у тексту о форензичкој науци.

Како наводи британски “Дејли мејл”, предузетник Расел Едвардс, који је купио шал једне од Трбосјекових жртава на аукцији 2007. године, контактирао је са научницима ради провјере ДНК.

Шал је пронађен крај Катарининог тијела па се претпостављало да је крв на шалу њена, међутим, испоставило се да крв припада убици.

Џек Трбосјек је надимак енглеског серијског убице с краја 19. вијека, чији идентитет све до сада није био откривен.

Надимак води поријекло од писма потписаног са “Џек Трбосјек”, које је у то доба стигло у редакцију лондонске Централне новинске агенције, а које је послала особа која је тврдила да је убица.

Џек Трбосјек је звјерски убио најмање пет проститутки у Вајтчепелу, сиромашном кварту Лондона, 1888. године, а вјерује се да сноси одговорност за још два окрутна убиства. Мистерија у вези са идентитетом и мотивима овог убице заинтересовала је многобројне истраживаче и инспирисала бројне ауторе да напишу књиге и сниме филмове и серије о њему. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана