Вишковић: Влада Српске опредијељена за европске интеграције

Срна
Вишковић: Влада Српске опредијељена за европске интеграције

Бањалука - Влада Републике Српске опредијељена је за европске интеграције и у том процесу Српска предњачи у БиХ у испуњавању свих обавеза и услова, истакао је данас у Линцу предсједник Владе Српске Радован Вишковић на састанку са специјалним савјетником Европске комисије Францом Шаусбергером.

Вишковић је нагласио да ће институције Републике Српске и убудуће на вријеме реализовати све предвиђене активности, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. Вишковић је Шаусбергера информисао о посљедицама неформирања власти на нивоу БиХ, наводећи да застој у успостављању новог сазива Савјета министара спречава спровођење реформских процеса у свим областима.

Током састанка разговарано је о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону.

Вишковић је изразио задовољство што спољнотрговинска размјена са Аустријом расте, те увјерење да ће привредна сарадња бити додатно унапријеђена у наредном периоду, чему ће допринијети близина тржишта, добра пословна искуства и ангажовање људи који су поријеклом са наших простора, а који раде и дјелују у Аустрији.

Шаусбергер је оцијенио да је добро успостављати овакве видове сарадње, а посебно радити на унапређењу привредних и економских односа у региону.

На састанку је истакнуто да ЕУ прати ситуацију у БиХ и да се неформирањем власти на нивоу БиХ шаље негативна порука, те изражено очекивање да ће у што скоријем року бити конституисан нови сазив Савјета министара.

Састанку су присуствовали и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић и министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевић.

Предсједник Владе Републике Српске састаће се вечерас у Линцу са представницима дијаспоре из Горње Аустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана