Вигемарк: Хитно формирати власт

Срна
Вигемарк: Хитно формирати власт

Мостар - Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк изјавио је данас у Мостару да се мора престати са условљавањима и што прије формирати власт на нивоу БиХ.

Он је подсјетио да су ЕУ и њени високи званичници више пута понављали да све стране морају одустати од било каквих условљавања, поготово ако је ријеч о питањима за која нема шансе да ће се постићи договор. "У овом тренутку је важно да се пронађе формула и почне са радом.

Толико посла чека да буде урађен", рекао је Вигемарк новинарима у Мостару коментаришући чињеницу да се усвајање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/ поставља као услов за формирање власти на нивоу БиХ.

Говорећи о проблему миграната, Вигемарк је навео да су Министарство безбједности и Савјет министара у техничком мандату одговорни за питање миграција.

"Потребно је да се успостави систем како ће се ово питање рјешавати. Не можете тек тако проналазити локације за смјештај миграната", рекао је Вигемарк.

Он каже да је Делегација ЕУ била против смјештаја миграната у центар "Вучјак" код Бихаћа јер се та локација налази на граници са ЕУ и била би магнет за мигранте, што би довело до великих проблема.

"Осим тога, то је бивша депонија и ми смо забринути да постоји присуство метана и опасних материја који би могли узроковати пожаре и друге проблеме. Питање миграција је наша заједничка одговорност", поручио је Вигемарк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана