Стевандић: Српска неће дозволити извргавање руглу резултата избора

Срна
Стевандић: Српска неће дозволити извргавање руглу резултата избора

САРАЈЕВО - Предсједавајући Српског Клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић истиче да већ осам мјесеци трају покушаји СДА и ДФ-а да буде блокиран избор Савјета министара по изборном резултату и ставу народа Републике Српске, поручивши да Српска то неће дозволити.

Поводом нелегитимног сазивања сједнице Дома народа и заказивања наставка сједнице Представничког дома парламента БиХ, Стевандић каже да је то наставак кршења пословника и уставних норми јер се прескаче избор комисије за избор предсједавајућег Савјета министара и избор предсједавајућег Савјета министара, саопштено је из Уједињене Српске, чији је Стевандић предсједник.

Стевандић поручује да Српска неће дозволити да се, након што су Бошњаци изборним инжењерингом ван сваког морала и логике изабрали себи подобног Хрвата Жељка Комшића за члана Предсједништва који није легитиман избор хрватског народа, исто понови са избором предсједавајућег Савјета министара гдје Бошњаци покушавају да изаберу себи подобног Србина ван воље и легитимитета српског народа и Републике Српске.

Стевандић наглашава да је посебно опасно што лидери СДА Бакир Изетбеговић и ДФ-а Жељко Комшић траже подршку међународне заједнице, посебно земаља Квинте и ОХР-а, јер је то антиевропски, антицивилизацијски и недемократски покушај извргавања руглу резултата избора, односно позивање Европе да уводи шеријатска правила за Балкан.

"Што прије то схвате Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић, али и други политичари и странке из Федерације БиХ који негирају права српског народа и Републике Српске на легитимне представнике, БиХ ће прије изаћи из кризе", поручује Стевандић.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто сазвала је за сутра наставак друге хитне сједнице овог дома, на чијем је дневном реду ситуација у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије.

Хитна сједница прекинута је 14. јуна јер није било довољно посланика из Републике Српске за усвајање дневног реда који је упућен на усаглашавање Колегијуму дома.

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

(Курир.рс)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана