Стевандић: Имали смо највећи успон у Српској и БиХ

Срна
Стевандић: Имали смо највећи успон у Српској и БиХ

Дервента - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је ова странка имала највећи успон у Републици Српској и БиХ.

Стевандић је рекао Срни да су на данашњој сједници Предсједништва Уједињене Српске донијели план рада за наредни период, да онима који су дали велики доприност стварању странке додијеле повеље и плакете, а награде подијеле најбољим ђацима и студентима.

“Желим да изразим велико одушевљење начином на који странка функционише, ради и постаје јака, а највећи број младих образованих људи приступа на дневној бази”, навео је Стевандић, након сједнице која је одржана на излетишту Тешендић у Доњој Лупљаници код Дервенте.

Стевандић се присјетио да је било дана када је странци приступало више од 50 чланова дневно, а да је сада просјек 10-20, па хоће да искористе тренд да побољшају и ојачају страначку организацију.

Он је навео да је странка добила довољан број позиција и да им је важније да кандидују људе спремне да покажу да се може дати већи допринос за Републику Српску.

Говорећи о формирању власти на нивоу БиХ, Стевандић је рекао да је лидер СДА Бакир Изетбеговић спреман жртвовати стабилност БиХ због својих идеја и пројекција, а и потребе СДА да направи корективе или балансе у власти Федерације БиХ.

“Они желе да што дуже задрже садашњу гарнитуру, људе из Савеза за промјене који су њима лојални и који им омогућавају да раде шта хоће. Они желе да што више одуже период када на власт долазимо ми који ћемо радити оно што се договоримо, а не оно што они хоће”, каже Стевандић.

Он је поновио да је на данашњој сједници одлучено да Изборна скупштина Уједињене Српске буде одржана 19. маја, када ће присуствовати више од 1.000 делегата. /крај/нс/мсб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана