Шпирић: Мектићев крајњи циљ - укидање МУП-а Републике Српске

Срна
Шпирић: Мектићев крајњи циљ - укидање МУП-а Републике Српске

Источно Сарајево - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић сматра да је стварни циљ изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића укидање Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, те да је посљедњи час да позив на рушење институција Српске добије институционални одговор.

Шпирић је напоменуо да је МУП Републике Српске с великом муком и ауторитетом предсједника Српске Милорада Додика и српског народа у цјелини сачуван, те да је бестијално позивати родитеље да чувају дјецу од представника овог министарства или мигранте насељавати на повратничка српска огњишта.


Према његовим ријечима, није ту ријеч само о “тоталном моралном посрнућу” једног човјека који се случајно затекао на функцији министра безбједности, већ је ријеч о нечему дубљем.

“Упућивати такве ријечи према припадницима МУП-а Републике Српске из којег је, како рече потекао, посебно према његовом руководству, према предсједнику Републике Српске и његовој породици и многим другима, у ствари говори да човјеку треба помоћ”, рекао је Шпирић Срни реагујући на Мектићеву изјаву да “врх МУП-а Српске дилује дрогу”.

Он је оцијенио да сваки јавни наступ Мектића води његовој потпуној делегитимизацији.

Шпирић каже да тако буде када “човјек који је у рату, о чему постоје његово признање и валидни докази, крао и продавао надгробне споменике, злоупотребљавао саобраћајна документа, прикривао саобраћајне незгоде до застаре од којих су дјеца остајала са трајним инвалидитетом, некажњено кадровањем СДС-а постане министар”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана