Ружица Јукић: Комшић нема ништа против да политику диктирају странци

Ж. Д.
Ружица Јукић: Комшић нема ништа против да политику диктирају странци

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић очигледно нема ништа против да земљи на чијем је он челу стране амбасаде диктирају кадровску политику и саме пресуде, истакла је потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Ружица Јукић.

Коментаришући Комшићев одговор на њено писмо упућено Предсједништву БиХ у којем тражи од те институције да хитно реагује и обавијести УН и ЕУ о уплитању страних амбасада у рад правосудних институција БиХ, казала је да је “Комшић вјероватно био деконцентрисан” док је читао то писмо.

- У њему се није тражило његово мишљење, него је упућена информација да високе правосудне функционере БиХ приводе странци у своје амбасаде у такозване гумене и стаклене собе, гдје их под специјалним третманом упућују шта треба радити - навела је Јукићева.

Хрватски члан Предсједништва је у одговору навео да је ВСТС-у очигледно проблем када међународна заједница искаже незадовољство њиховим радом, те да, кад је у питању политички утицај “Јукићевој то одговара”. Казао је да заинтересованост међународних институција не сматра притиском већ као помоћ у успостављању независног правосуђа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана