Подржани пројекти за бољи живот грађана

Б. С.
Подржани пројекти за бољи живот грађана
Подржани пројекти за бољи живот грађана

Бањалука - Представници девет организација цивилног друштва потписали су јуче у Градској управи, са представницима Развојног програма Уједињених нација (УНДП), уговоре о финансирању пројеката у оквиру Регионалног програма локалне демократије “Релоад”.

Градоначелник Игор Радојичић нагласио је да је град веома заинтересован да се организације цивилног друштва што више развијају и да један од циљева градске политике јесте активно укључивање цивилног сектора у друштвени живот.

Вриједност додијељених средстава по појединачним пројектима износи од 11.000 КМ до 31.000 КМ. Подршку су добили Друштво психолога РС за пројекат “Дјеца у загрљају медија”, Хуманитарна организација “Партнер” за пројекат “Бањалука - инклузивна заједница”, затим “Здраво да сте”, “Дневни центар за старе”, “Мозаик пријатељства”, те Удружење за помоћ лицима са аутизмом “Дјеца свјетлости”. Осим њих, подржани су Градска организација слијепих, Градско позориште “Јазавац” са пројектом “Култура у предграђу” те Горска служба спасавања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана