Пет фирми бацило око на олупине

Глас Српске
Пет фирми бацило око на олупине

Бањалука - На адресу Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ стигло је пет понуда на јавни оглас за уништавање возила која дуже од деценију пропадају у складиштима широм земље, потврђено је “Гласу Српске” у тој институцији.

Ријеч је о возилима која су махом заплијењена у царинском поступку, а правоснажном судском одлуком одузета и за која се у протеклим годинама безуспјешно трагало за рјешењем. Због тога су од бројних возила остале само олупине иако су у вријеме када су одузета била у возном стању, а у старо гвожђе би требало да коначно оде више од 2.500 возила.

Рок за достављање понуда на јавни позив за прикупљање понуда за избор најповољнијег понуђача за уништење моторних возила те откуп корисних отпадака и остатака предмета уређења, који је УИО расписао у априлу, истекао је јуче. Њиме је предвиђено уништавање возила у складиштима УИО БиХ у Бањалуци, Сарајеву, Мостару и Тузли, а начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу у УИО Ратко Ковачевић рекао је да ће надлежна комисија у идућих неколико дана прегледати пристиглих пет пријава како би се видјело да су испуњени услови из јавног огласа.

Ковачевић, међутим, није могао да прецизира када би могао бити изабран извођач радова, од чега зависи и почетак дугоочекиваног уништавања аута, од којих БиХ тренутно има само губитке.

- Ако не буде жалби, веома брзо бисмо могли да завршимо овај дио посла, а ако их буде, то ће успорити процедуру, тако да је тренутно тешко предвидјети у којем правцу ће се ствари одвијати - рекао је Ковачевић.

Годишњи закуп простора за возила, од којих су махом остале само олупине, кошта око 90.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана