Кришто: Избор Савјета министара зависи од договора политичких партија

Срна
Кришто: Избор Савјета министара зависи од договора политичких партија
Кришто: Избор Савјета министара зависи од договора политичких партија

Сарајево - Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто изјавила је да је овај дом направио све пословничке претпоставке да почне избор Савјета министара, али да претходно слиједе договори политичких партија.

“Слиједе договори политичких странака, мора се договорити програм, односно начин на који ће се радити и од тога ће зависити ко ће бити парламентарна већина”, рекла је Кришто новинарима у Сарајеву.

Говорећи о избору за предсједавајућег Представничког дома, као и раду у претходном мандату, Кришто је нагласила да ће се понашати одоговорно, те да ће учинити све оно што од ње очекују “база” и људи који су јој указали повјерење.

“Сви изабрани су дужни да се понашају одговорно према грађанима БиХ да би њихов живот био достојнији, просперитетнији и да би учинили искорак који је неопходан да се БиХ направи земљом равноправних народа и грађана који у њој живе”, истакла је Кришто.

Она сматра да без заједничког рада и залагања свих, БиХ не може направити искорак на реформском путу, али ни онај европски и евроатлантски. Кришто је поновила да је избор Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ за ХДЗ и њу, када је ријеч о процедури, био легалан, али да он никада то неће бити за хрватски народ и за ову партију.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана