Kовачевић: Тачи није позван као представник државе

Срна
Kовачевић: Тачи није позван као представник државе

Бањалука - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је данас да је најважније да предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи није позван на Самит процеса сарадње земаља југоисточне Европе као представник државе, већ на начин на који су Србија и званични Београд пристали да буду позивани представници Приштине.

“То је за нас у Српској најважније. Док год су СНСД и Милорад Додик на власти у Српској за БиХ ће Косово и Метохија бити искључиво саставни дио Србије, и то се неће промјенити”, рекао је Ковачевић Срни.

Он је нагласио да је недопустиво поређење које прави министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак са његовим прошлогодишњим позивом министру иностраних послова самопроглашеног Косова Беџету Пацолију да посјети Бањалуку.

“Црнадак је у позивном писму Пацолија титулисао и уважио га као замјеника премијера и министра иностраних послова за разлику од Додика који је у име трочланог Предсједништва упутио писмо Тачију и уз његово име ставио само град Приштину. Питање за Црнатка гласи - како је и чега је Пацоли министар иностраних послова и замјеник премијера ако БиХ не признаје Косово као државу”, каже Ковачевић.

Према његовим ријечима, покушај креирања афере појавио се у сарајевским медијима и уз Црнаткове коментаре непосредно послије веома успјешних Додикових посјета Будимпешти и Минску гдје је имао срдачне сусрете са предсједницима и премијерима Мађарске, Бјелорусије, Молдавије и Русије.

“Њима је веома тешко чути да се са Додиком у Предсједништву БиХ глас Републике Српске гласно и јасно чује широм свијета и да међународни гласови о Српској сваким даном постају бољи. С друге стране, нека Црнадак настави широм свијета говорити само најгоре о Републици Српској и нека се настави, како је сам рекао, црвењети што долази из Српске. За грађане Српске је најбитније да неће моћи још дуго”, истакао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана