Додик: Снимити документарни филм о пробоју Коридора живота

Срна
Додик: Снимити документарни филм о пробоју Коридора живота
Додик: Снимити документарни филм о пробоју Коридора живота

Бањалука - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Бањалуци припаднике неколико јединица тадашње Војске Југославије, који су учествовали у борбама на Кошарама, на Косову и Метохији, а припадници 63. падобранске бригаде су му уручили свечани амблем своје јединице.

Додик је раније, као предсједник Републике Српске, постхумно одликовао седам припадника ове бригаде, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током данашњег сусрета у Административном центру Владе Српске, Додик је рекао да је изузетно позитивно што је у Србији снимљен документарни филм о Бици на Кошарама, а заједнички је оцијењено да је потребно приступити и снимању документарног филма о пробоју "Коридора живота" у Републици Српској.

Он је припадницима неколико јединица тадашње Војске Југославије пренио да се посљедњих мјесеци у Српској интензивно говори о њиховом херојству и о историјском значају Битке на Кошарама.

Додик је данас у Бањалуци обавијестио министра одбране Србије Александра Вулина да није дозволио да Оружане снаге БиХ буду распоређене на граници са Србијом и Црном Гором.

Додик и Вулин разговарали су о политичким и безбједносним темама у БиХ и Србији.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана