Додик: Резервни састав полиције неће зауставити инвеститоре

Срна
Додик: Резервни састав полиције неће зауставити инвеститоре

Сарајево - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да увођење резервног састава полиције неће одвратити инвеститоре од намјере да улажу, као што то сматрају амбасадори земаља Квинте.

Додик је навео да су чланови Предсједништва БиХ током састанка са амбасадорима земаља Квинте и шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком разговарали и о европским интеграцијама и о томе како формирати власт у БиХ.

“Они сматрају да треба приступити одмах формирању власти и то што прије завршити”, рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

На констатацију да истиче рок за именовање делегације БиХ у Савјет Европе, Додик је рекао да истичу многи рокови, а да није требало да истекне ниједан.

“БиХ треба да има своју делегацију у Савјету Европе. То нико не спори, али се овдје покушава направити политика условљавања. Ја сам против такве ситуације”, нагласио је Додик.

Он је рекао да у БиХ има много тога што треба завршити, истичући да БиХ нема усвојен буџет иако је прошло пола године.

Додик је поновио да нема ниједног разлога да не буде формиран нови сазив Савјета министара, изабрана делагација у Савјет Европе, усвојен буџет.

“Ако хоће имамо рјешење за све. Вратимо се у парламент, сједићемо три дана и све завршити”, рекао је Додик.

Говорећи о санкцијама САД према њему, Додик је истакао да могу да их држе стотину година и да је то њихово унутрашње препуцавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана