Додик: Договорено да се разријеше амбасадори и конзули из реда Срба

nezavisne.com
Додик: Договорено да се разријеше амбасадори и конзули из реда Срба

Бањалука – Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ рекао је након састанка са Жељком Цвијановић, предсједником РС да ће на идућој сједници Предсједништва тражити повлачење 16 српских амбасадора.

Додик је нагласио да је потребна координација и усаглашавање у Српској о свим важним питањима и додао да из тога призилази потреба за оваквим састанцима.

"Наша жеља је да Република Српска буде видљива у свим питањима и надлежностима која јој по Уставу припадају - напоменуо је Додик.

"Све сегменте координације српских представника треба појачати. Желимо нови приступ и нову праксу и договоре о свим важним питањима, као што је и ово јучерашње у вези с НАТО-ом", рекао је Додик.

Цвијановићева је након састанка са Додиком рекла да је договорено да се иде на избор нових људи, те да ће се у складу са Уставом РС, предсједник Републике српском члану Предсједништва БиХ доставити имена људи нових амбасадора.

Додик је рекао да је делегиран да заступа интересе Републике Српске, те да је Српска мјесто гдје треба да буде основа за креирање политика.

Такође нагласио је да је спреман да питање спољнополитичког представљања делегира на сједници Предсједништва БиХ те да се по том питању све ради у складу са Уставом Републике Српске.

Додик је истакао да ако не буде заставе РС неће бити сједнице Предсједништва БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана