Додик, Човић: Хитно формирати власт на нивоу БиХ

Срна
Додик, Човић: Хитно формирати власт на нивоу БиХ
Додик, Човић: Хитно формирати власт на нивоу БиХ

Мостар - Лидери СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Милорад Додик и Драган Човић поручили су данас након састанка у Мостару да је потребно хитно формирати власт на нивоу БиХ.

Додик је нагласио да ХДЗ БиХ и СНСД, те групација странака око њих, немају ниједно отворено питање када је ријеч о формирању власти. “Ми смо спремни да формализујемо сваку иницијативу, да формирамо комисију у парламенту у вези са избором предсједавајућег Савјета министара, да Предсједништво предложи, али то није могуће само са нама двојицом, већ је потребна и бошњачка страна”, рекао је Додик новинарима након састанка.

Он је оцијенио да БиХ трпи велику штету због неформирања власти.

“У Европској комисији рекли су да ће нам дати мишљење о статусу БиХ као кандидата уколико се власт формира до краја маја. Видимо да од тога нема ништа, губимо вријеме, ово је на штету свих”, истакао је Додик.

Човић је поручио да хитно и безусловно треба успоставити власт на основу изјаве коју су лидери странака договорили и у складу са договором о расподјели ресора који је већ постигнут.

“То је потребно завршити у наредних 15 до 20 дана, без даљих условљавања. Ако иде, иде, ако не иде, онда имамо озбиљан проблем са функционисањем свих нивоа власти у БиХ”, рекао је Човић новинарима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана