Цвијановић: Сарајево још једном показало да је тијесно

Срна
Цвијановић: Сарајево још једном показало да је тијесно

Требиње - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Сарајево синоћ на отварању Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ/ још једном показало да је тијесно, али и неспособно да прихвати испружену руку и схвати да постоје догађаји када не треба да показују лоше страну свог лица.

Цвијановићева је, коментаришући синоћно звиждање предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику током обраћања на отварању ЕЈОФ-а у Сарајеву, истакла да је Додик свој посао одрадио онако како то раде озбиљни државници, неометен оним што се тамо дешавало.

“Због тога постоји отпор људи из Републике Српске према том тијесном Сарајеву, јер оно не прихвата никог другачијег и другог”, изјавила је Цвијановићева новинарима приликом радне посјете Требињу.

Она је истакла да је задовољна што је организован такав догађај гдје су мобилисане и локалне и републичке структуре да сарађују са нивоом БиХ.

“То је добар образац како се могу мобилисати све структуре да би се организовао важан догађај, без обзира на све различитости и оно што нас дијели у БиХ”, нагласила је Цвијановићева.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана