Цвијановић: Безобразна изјава Иванића о мијешању Србије у изборе

Срна
Цвијановић: Безобразна изјава Иванића о мијешању Србије у изборе

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је “апсолутно безобразна изјава српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској”.

“Кад Србија улаже у општине Републике Српске, онда је то за Иванића и Вукоту Говедарицу мијешање у изборе али није им мијешање у изборе кад стране амбасаде 'упумпавају' новац да би се рушиле институције Републике Српске или кад тим новцем помажу опозицију и њихову инфо-машинерију да блате своје политичке противнике”, рекла је Цвијановићева Срни упитана да прокоментарише Иванићеву изјаву да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској.

Цвијановићева је подсјетила да је предсједник Вучић новац за Републику Српску издвајао и у изборним и у неизборним годинама и да су му грађани Српске на томе захвални.

“Србија је захваљујући одлуци Александра Вучића у једном тешком финансијском моменту, прије пар година, спасила ликвидност буџета Републике Српске и то у вријеме кад су управо министри и посланици СДС-а и ПДП-а са нивоа БиХ блокирали средства намијењена грађанима Српске. Према томе, као што то зна Влада Републике Српске, тако знају и наши просвјетари, полицајци и други корисници буџета да им је Вучић давао, а Иванић ускраћивао”, подсјетила је премијер Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана