Чубриловић: Што прије формирати Савјет министара

Срна
Чубриловић: Што прије формирати Савјет министара

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је неопходно што прије формирати Савјет министара у складу са резултатима прошлогодишњих избора.

Чубриловић је у разговору са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим у Бањалуци нагласио да свако даље пролонгирање нема никакво ваљано оправдање и да представља грубо негирање демократске воље грађана.

Чубриловић и Иванцов констатовали су да је успостављена веома добра сарадња Републике Српске и руских области, посебно истичући успјешно остварену сарадњу са Губернијом Санкт Петербург, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Иванцов је Чубриловићу пренио позив предсједника Савјета федерације руског парламента Валентине Матвијенко да у наредном периоду посјети Федералну скупштину Русије с циљем јачања успостављених добрих односа и унапређења међупарламентарне сарадње.

Чубриловић је захвалио за позив и изразио увјерење да ће узвратна посјета допринијети бољој сарадњи и учвршћивању пријатељских односа Руске Федерације и Републике Српске, посебно у области културе, науке и образовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана