Босанчић: ДНС са пензионерима нема будућност

Срна
Босанчић: ДНС са пензионерима нема будућност

Бањалука - Секретар бањалучког Градског одбора ДНС-а Боран Босанчић изјавио је данас Срни да је одлука Предсједништва ДНС-а да из чланства странке искључи неколико високих страначких функционера и да распусти Градски одбор Бањалука у стилу одлука које су донесене у посљедњих седам дана и да је то политика потпуне дезоријентисаности која води странку на слијепи колосијек.

Говорећи о именовању Повјереништва за Бањалуку на челу са Станком Станићем и изјави предсједника ДНС-а Марка Павића да желе да сачувају аутохтони ДНС, Босанчић је истакао да му није јасно како аутохтони ДНС могу да представљају људи који су већином пола године или годину у странци, а сви мање од двије године.

"Станко Станић није активан у ДНС-у 12 година, а Мира Поповић и Остоја Барашин су у пензији, као и предсједник странке Марко Павић, и могуће је очекивати да на сљедећим изборима парола ДНС-а буде жСа пензионерима у сигурну будућностж", рекао је Босанчић.

Коментаришући одлуку о распуштању Градског одбора Бањалука, Босанчић је истакао да ништа није завршено до сједнице Главног одбора ДНС-а и да ће наставити да се боре.

"Повјереништво које је формирао Павић по свом личном нахођењу може да потврди све - и оно што јесте и што није нормално. Очекујемо од Главног одбора да схвати озбиљност ситуације и да стави ван снаге одлуке Предсједништва странке како би ДНС остао јединствен", истакао је Босанчић.

Према његовим ријечима, одлука о распуштању Градског одбора Бањалука је и дио досадашњих настојања да Приједор константно буде најдоминантнији.

"Чињеница је да је на посљедњим парламентарним изборима Бањалука имала већи број гласова него комплетна приједорска регија, иако двије трећине функционера долазе из Приједора, а из Бањалуке није долазила ни петина укупног броја функкционера. Очито је да неки не могу да опросте што смо имали бољи резултат од њих и што смо на тај начин показали да ДНС станује у Бањалуци", каже Босанчић.

Он је истакао да у овом моменту нико не може знати када би могла да буде одржана сједница Главног одбора ДНС-а с обзиром на то да је заказује предсједник странке.

"Вјерујем да Павић неће хтјети да закаже сједницу Главног одбора јер није могуће обезбиједити било какво сучељавање демократије у руководству странке, али ми не искључујемо ни одржавање Скупштине ДНС-а. Врло брзо ће реаговати многе локалне организације. Предсједништво које се одродило од свог чланства и бирача не може да буде прихваћено на овај начин", истакао је Босанчић.

Оцијенио је да је очито да је на овај начин изабрана политика потпуне изолације.

"ДНС нема ниједног озбиљног коалиционог партнера и повјерење у било кога и посланички клуб дјелује блиједо и интертно. Не зна се да ли ДНС представља позицију или опозицију и то се зове политика слијепог колосијека", нагласио је Босанчић.

Предсједништво ДНС-а одлучило је данас у Бањалуци да из странке буду искључени Споменко Стојановић, Споменка Стевановић, Недељко Чубриловић, Дамир Ћопић и Милан Дакић, те да распусти Градски одбор у Бањалуци и именује повјереништво у том граду са Станком Станићем на челу.

На конститутивној сједници Народне скупштине Републике Српске Клуб посланика ДНС-а предложио је јуче Душка Ивића за предсједника парламента, док је група посланика из те странке упутила приједлог да за предсједника 10. сазива парламента буде изабран Недељко Чубриловић.

Чубриловић је изабран за предсједника новог сазива Народне скупштине Републике Српске јер је за њега гласао 51 посланик, а 29 је било против.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана