Србин убијен у Јоханесбургу

Срна
Србин убијен у Јоханесбургу

Јоханесбург - Мушкарац, за којег се вјерује да је Србин, убијен је данас у нападу у насељу Брајстон у јужноафричком граду Јоханесбургу, изјавили су очевици.

Према ријечима очевидаца, убијеном су пришла двојица маскираних мушкараца када је излазио из возила и пуцали на њега аутоматским пушкама “Р4”. Портал “Њуз 24” јавио је да је мушкарац преминуо на лицу мјеста.

Једна жена рекла је да је чула пуцње у 11.30 часова и да је припадник безбједносних снага њој и још неколико особа рекао да је мушкарац упуцан на врху стамбеног комплекса “Хајбери”.

Она је рекла да је убијени већ био мртав када су до њега дошли и да је аутомобил имао ојачану заштиту јер је лице и раније било мета напада оружјем.

“Изашао је из аута и мислим да је покушао да побјегне када је погођен у главу”, истакла је она.

Припадник обезбјеђења у комплексу изјавио је да је видио двојицу маскираних нападача како у стамбени комплекс улазе аутомобилом “Бе-Ем-Ве”, прије него што су пуцали на убијеног.

Портпарол полиције капетан Мавела Масондо потврдио је да је започета потрага за двојицом осумњичених и да је отворена истрага о убиству.

Локални медији јавили су да су нападачи на оближњем пољу спалили аутомобил који су користили приликом напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана