Спријечен терористички напад у близини Вашингтона

Агенције
Спријечен терористички напад у близини Вашингтона

Вашингтон - Рондел Хенри из Мериленда намјеравао је починити терористички напад на Националну луку у близини Вашингтона, а у нападу је желио користити украдени комби и тактику којом га је инспирисала исламска заједница.

 

 

“Желио сам само наставити возити, нисам хтио зауставити комби”, причао је Хенри о свом плану, преноси РТ.

Овај 28-годишњак планирао је украсти возило и с њим газити пјешаке. Ухапшен је 28. марта у Мериленду, а код њега је пронађен комби који је планирао користити. Комби је украден из Вирџиније само неколико дана раније.

Федерални делегати кажу како је Хенри гајио мржњу према не-муслиманима задње двије године, те како је инспирисан видеима терориста који су раније вршили нападе. Посебно га је инспирисао терористички напад у Ници гдје је комбијем убијено 86 а рањено 450 особа.

Хенријева прва мета напада био је Међународни аеродром у Вирџинији гдје је одвезао украдени У-Хаул 27. марта али је одустао након само два сата јер није могао проћи аеродромску сигуроносну рампу. Затим се одвезао у Националну луку гдје је провалио у један од бродова у којем је и преспавао. Ухапшен је одмах наредног јутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана