Русија, Америка и Израел постигли договор о Сирији

Срна
Русија, Америка и Израел постигли договор о Сирији
Русија, Америка и Израел постигли договор о Сирији

Москва - Русија, САД и Израел усагласили су се око већине питања поводом регулисања сиријске кризе, изјавио је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев.

Патрушев се састао са помоћником америчког предсједника за националну безбједност Џоном Болтоном и шефом израелског савјета за националну безбједност Меиром Беном Шабатом.

“Ми смо се сложили око већине (питања) и о томе какву желимо да видимо Сирију на крају”, рекао је Патрушев.

Према његовим ријечима, тероризам остаје један од главних проблема у Сирији, а изазови на Блиском истоку су стварни, стога им се треба супротставити.

“У потпуности се слажемо са мишљењем премијера Нетанијахуа по питању тога каква треба да буде Сирија на крају наших акција - мирна и безбједна. Желим да додам да се морају осигурати суверенитет, независност, територијални интегритет Сирије”, додао је Патрушев.

Секретар Савета безбједности Русије изјавио је да је број терориста у Сирији и Ираку значајно мањи, захваљујући помоћи САД, преноси “Спутњик”.

Патрушев је раније на састанку са колегама из Израела и САД позвао да се спусти иранско-израелска напетост и да се не дозволи претварање Сирије у “арену за геополитичке сукобе”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана