Нападач прије напада објавио манифест: Балканизоваћу САД, Бог вас благословио, видимо се у Валхали

Танјуг
Нападач прије напада објавио манифест: Балканизоваћу САД, Бог вас благословио, видимо се у Валхали

На друштвеним се мрежама прије напада појавио манифест од 87 страница за који се вјерује да га је написао један од нападача на Новом Зеланду. Манифест је пун антиимигрантских и антимуслиманских ставова и идеја. У њему нападач објашњава разлоге напада.

"Ја ћу напасти окупаторе, и чак ћу га емитовати уживо на Фацебуку", наводно је између осталог најавио Брентон Тарант, упућујући на линкове са којих може да буде праћен напад.

"Уколико не преживим напад, довиђења, Бог вас благословио и видимо се у Валхали", пише у објави која је врло брзо почела да кружи друштвеним мрежама.

Нападач на Новом Зеланду, Брентон Тарант, убио је према посљедњим информацијама 49 људи, и још 48 је повређено. 

"На напад су ме нагнали терористички напади у Европи и стање у европским градовима"

У манифесту је навео као разлоге за напад смрт дјевојчице Ебе Акерлунд 2017. године, гласање у Француској на којем није побиједила про-десничарска странка и стање које је затекао када је посјетио ту европску државу.

"Све је почело 2017. године. Нисам могао више окретати леђа насиљу. То што ме је преломило је смрт недужне дјевојчице Ебе Акерлунд. Дјевојчица је ишла да се нађе са мајком након школе када ју је прегазио исламиста који је напад извршио украденим возилом. Била је глува и није могла чути да ауто иде према њој", пише на самом почетку језивог манифеста.

"Балканизоваћу САД и осигурати да НАТО не стане на страну муслимана као на Косову"

У манифесту је као један од разлога навео и да "не жели да се НАТО поново мијеша у питања попут Косова, гдје ће стати на страну муслимана и убијати хришћане".

Ово је дио из његовог текста који је објавио на више друштвених мрежа:

"Коначно, желим да створим конфликт између двије идеологије у Сједињеним Америчким Државама по питању власништва оружја у намјери да створим још већи јаз у културној, политичкој и расној подјели држава. Овај конфликт под Другим амандманом и намјера да се укине право на држање оружја коначно ће резултирати грађанским ратом који ће на крају балканизовати САД политички, културно и на крају по расном питању.

Балканизација САД не само да ће резултирати расним подјелама људи у САД, обезбјеђујући будућност бијеле расе на сјеверноамеричком тлу, али и ће то бити смрт жеље да се сви измијешају. Даље, ова балканизација ће смањити могућност да САД пројектује глобалну моћ, те осигурати да се више никада не догоди таква ситуација уплитања САД у Косово (када су се америчке НАТО снаге бориле на страни муслимана и масакрирале европске хришћане)."

Он кроз манифест стално понавља да су људи бијеле расе угрожени од стране исламских вјерника. У другој ставци одговара на могуће питање с којом намјером је данас спровео масакр:

"Да покажем свим окупаторима да ово никада неће бити њихова земља све док је бијелог човјека. Да се осветим за смрти стотина и хиљада Европљана у историји на њиховој земљи и исламисте који су их поробљавали, за њихове смрти због терористичких напада исламиста. Светим се и за Ебу Акерлунд. Желим директно да смањим њихов број. Подстичем већи јаз између Европљана и окупатора. Створићу атмосферу страха у којој може да се догоди моћна револуција" - један је од разлога, а на то је додао:

"Подстаћи ћу окршај између европских народа у НАТО и Турака који су такође дио ове организације, и поново окренути НАТО да уједини европску војску и одбаци Турску, која је непријатељска сила."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана