Мистериозне смрти у Њемачкој: Писма, самострел и пет тијела

jutarnji.hr
Мистериозне смрти у Њемачкој: Писма, самострел и пет тијела

Њемачка полиција истражује смрт петоро људи, чија су тијела у неколико дана пронађена на два краја Њемачке. Најприје су агенције прије два дана јавиле да су три особе страдале у баварском хотелу у близини градића Пасауа, а затим је полиција у Витингену пратећи трагове пронашла још два тијела.

У баварском хотелу су страдали мушкарац (53) и двије жене (33,30), док су у Витингену пронађена тијела двије жене од 35 и 19 година.

Полиција је објавила да су утврђени идентитети свих мртвих, али нису износили детаље о двије жене из Витингена.

Мирни баварски хотел мјесто несреће

У мирном баварском хотелу у Пасау су преминули 53-годишњи мушкарац и двије жене старе 33 и 30 година.

У собама није било трагова борбе, рекли су из полиције, а два самострела полиција је пронашла у хотелској соби, а трећи у торби.

Сви убијени су држављани Њемачке.

Тијела убијених у баварском хотелу је пронашао запослени који је отворио врата њихове трокреветне собе, када они нису одговарали на куцање. Мушкарац и старија жена су лежали у кревету, а млађа жена на поду.

Јавни тужилац Волтер Филер рекао је на конференцији за новинаре да је мушкарац био погођен са пет стрела, са двије стреле у главу и три у груди, док је жена била погођена једном у главу, а једном у груди. Трећа жртва је била погођена стрелом у грло.

Филер каже да није јасно колико су тијела дуго била у соби прије него што су их пронашли.

Однос између жртава је нејасан, а резултати аутопсије се чекају.

Збуњени тужиоци

У Пасау је највјеројатније била ријеч о самоубиству, односно убиству, објавило је њемачко тужилаштво. Али, што се догодило у Витингену још није познато.

 Нема назнака да је у убиство троје људи у Пасау учествовала нека четврта особа, рекао је портпарол тужилаштва у том граду. Обдукцијом је утврђено да су мушкарац и жена, пронађени на кревету у пансиону у Пасауу, усмрћени поготком у срце. Тридесетогодишњакиња, чије је тијело пронађено на поду исте собе, преминула је од поготка стрелицом у врат.

Према ономе што су истражиоци утврдили до уторка послијеподне, све је указивало на то да је 30-годишњакиња прво убила мушкарца и жену, а потом самострел уперила у себе. Према првим налазима, убијени нису користили алкохол ни дроге.

Истражиоци троструке смрти у пансиону у градићу на обали Дунава утврдили су да ни на једном тијелу нису пронађени трагови борбе, нити било какав знак да се неко покушао обранити. У соби су откривене и двије поруке, које су написали мушкарац и жена чија су тијела откривена на кревету.

Они су усмрћени првим погоцима стрелица равно у срце, пренијели су истражиоци, а остале стрелице из самострела пронађене на њиховим тијелима испаљене су на њих након првог смртоносног хица, установила је обдукција.

Ко су убијени?

Једини мушкарац од пет мистериозних жртава је 53-годишњи Торстен В. из Хацхенбурга, власник трговине средњовјековним реквизитима, објавио је таблоид Билд. У својој трговини “Milities Condutius” у Хацхенбургу 53-годишњак је, према наводима Билда, продавао заставе средњовјековних темплара, мачеве и ратне сјекирице. Према фотографији коју је објавио најпродаванији њемачки лист, у његовој је трговини била изложена лутка с црним гаћицама и чарапама с халтерима, попрскана крвљу.

Тијела у Витингену

Два тијела у Витингену у Доњој Саској пронађена су након што је полиција кренула претражити стан у којем је живјела 30-годишњакиња која је у Пасау вјеројатно прво из самострела убила мушкарца и жену, а потом и себе.

Стан ипак припада убијеној 35-годишњакињи чији је тијело у њему и нађено, преноси “Passauer Neue Presse”. Она је радила као наставница у основној школи и већ неко вријеме је била на боловању. Њена партнерка, 30-годишњакиња из хотела, чији је леш пронађен на поду изнајмљене собе, водила је продају у пекари.

Њемачки медији имају правило да не пишу о самоубиствима, али у овом су случају од тога одустали с обзиром на необичне околности и мистериј којим су обавијени смртни случајеви у Доњој Баварској и Доњој Саској. Али, с обзиром на околности, информације врло ограничено цуре у медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана