Инстаграм жестоко против екстремних десничара: Ускоро нова правила за забрану налога

Агенције
Инстаграм жестоко против екстремних десничара: Ускоро нова правила за забрану налога

Мање од недјељу дана након забране Алекса Џонеса и других екстремних десничара, Инстаграм је открио да ради на новој политици за уклањање налога. Ове нове смјернице, које би ускоро требало да почну да се примјењују, промениће начин на који Инстаграм одређује када би налог требало да буде уклоњен из његове апликације.

Тренутно се ослања на политику која дозвољава “одређени проценат” кршења унутар временског периода прије него што ријеше да некога забране, међутим из Инстаграма тврде да то може да створи повољну ситуацију за кориснике који често објављују постове.

Углавном, што је више постова на налогу, то је дозвољен већи број прекршаја, што и јесте проблематично.

Међутим, то ће се промјенити. Својом новом политиком, Инстаграм тврди да ће налози бити уклоњени након необјављеног броја прекршаја и необјављеног временског периода. Та мјера ће бити иста за сваког корисника, без обзира на то колико често (или не тако често) објављују садржај на Инстаграму.

Компанија је саопштила да не жели да подијели тачан број укидања које ће спровести, нити временски оквир у ком ће то урадити, јер жели да предупреди могућност искоришћавања предности система.

Ипак, Инстаграм вјерује да ће његов нови скуп правила омогућити да дослиједније спроводи своје смјернице за заједнице. Међутим, само време ће показати да ли ће се то догодити.

Инстаграм је у уторак, такође, објавио да ће ускоро омогућити корисницима да уложе жалбу на објаве које су скинуте, директно из апликације.

Сви ти напори дио су плана компаније да Инстаграм учини сигурнијим, што би и требало да се уради с обзиром на све већи број оних који желе да искористе систем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана