Ердоган изгубио и Истанбул?

Агенције
Ердоган изгубио и Истанбул?

Истанбул - У Турској су у недjељу одржани локални избори, а према прелиминарним резултатима, партија АКП предсjедника Реџепа Тајипа Ердогана изгубила је у већим градовима.

Како је објављено, опозициона ЦХП је више гласова освојила у престоници Анкари. Више их има и у Анталији и Измиру, а права неизвесна борба је у Истанбулу, у ком ЦХП води за нијансу, према подацима које је објавио “Хуријет”.

У Анкари је владајућа АКП освојила 47,10 одсто гласова, док је ЦХП на 50,91 одсто.

У Истанбулу прилично неизвијесно, међутим мањи број гласова је ипак превагнуо на страну опозиције. Како је објавио “Хуријет”, према прелиминарним резултатум, ЦХП је на 48,79 одсто, док је АКП на 48,51 одсто.

Кандидат турске владајуће Партије правде и развоја (АКП) у Анкари изјавио је да су постојале веома “јасне неправилности” на стотинама кутија са изборним листићима, након што је њихов опозициони ривал осигурао побједу на локалним изборима у том граду.

Мехмет Озхасеки, кандидат АКП, нагласио је да је разлог зашто је његова партија уложила приговор на изборне резултате у Анкари “одржање правде”, а не менталитет “ми морамо побједити”, преноси Ројтерс.

Према незваничним резултатима које су објавили државни турски медији, кандидат опозиционе, секуларне Републиканске народне партије (ЦХП) Мансур Јавас нови је градоначелник главног града Турске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана