Аустрија: Звјерски претукли дјечака из Србије

Танјуг
Аустрија: Звјерски претукли дјечака из Србије

Беч - Аустријску јавност шокирао је видео-снимак који кружи друштвеним мрежама на којем се види како малољетна дјеца пребијају вршњака.

Како се испоставило, ради се о снимку направљеном мобилним телефоном, који приказује догађај из Салцбурга и датира од јула прошле године, а жртва је дјечак из Србије.

Државно тужилаштво одлучило је да против тројице нападача, старих између 14 и 16 година, подигне оптужницу због наношења тешких повреда.

На снимку се види како једна група пријети двојици ђака, потом их опкољава и затим удара. Тројица нападача су Аустријанац и двојица руских држављана који су жртву ударали песницама, шамарали га, али и шутирали у главу.

Жртва је, иначе, држављанин Србије који је у вријеме напада имао свега 13 година и који је задобио крварење у уху. Његов другар, тада 12-годишњи Македонац, задобио је хематоме од удараца песницом и ногом у лице.

Према државном тужилаштву, напад се догодио 11. јула прошле године и очигледно је био акт освете пошто је Србин, наводно, претходно испребијао пријатеља његових нападача и то снимао, као што су и они урадили.

Осумњичени малољетници морају пред судом да одговарају за велики број других кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана