Амерички министар за унутрашњу безбједност поднијела оставку

Срна
Амерички министар за унутрашњу безбједност поднијела оставку

Вашингтон - Амерички министар за унутрашњу безбједност Кирстјен Нилсен поднијела је оставку, а на њено мјесто привремено је постављен Кевин Мекалинан, актуелни комесар за царину и пограничну заштиту.

Амерички предсједник Доналд Трамп синоћ је на “Твитеру” објавио да Нилсенова напушта дужност и да јој се он захваљује на служби.

Нилсенова је саопштила да је поднијела оставку, али да ће остати на дужности до 10. априла како би помогла око примопредаје дужности.

Нилсенова је била главна особа за унутрашњу безбједност од децембра 2017. године.

Њено одјељење је одговорно за провођење неких од најспорнијих Трумпових политика, којима покушава смањити број мексичких миграната и становника држава Централне Америке који улазе у САД без одговарајуће документације.

Нилсенова је надгледала провођење Трумпових планова као што су изградња зида на граници с Мексиком и одвајање дјеце миграната од њихових породица.

Сајт “Аксиос” /axios.com/ објавио је да Трамп већ дуго времена жели да смијени Нилсенову јер је “слаба што се тиче миграција”, укључујући питања градње зида на граници са Мексиком и депортацију илегалних миграната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана