Вучић: Значи, Звиздић се залаже за очување КиМ у оквиру Србије

Агенције
Вучић: Значи, Звиздић се залаже за очување КиМ у оквиру Србије

Берлин - Предсједник Србије Александар Вучић реаговао је данас у Берлину на изјаву предсједавајућег Савјета министара БиХ који се успротивио прекрајању граница на Балкану наводећи да би то лоше могло да се одрази на цјеловитост БиХ.

“Да ли Звиздић мисили да Србији треба да се прекрајају границе, а Босни и Херцеговини не”, упитао је данас у Берлину Вучић.

“Значи Звиздић се залаже за очување Косова у саставу Републике Србије”, рекао је Вучић, када је један од новинара прокоментарисао да је Звиздићев став пракично управо супротан томе због евентуланог домино ефекта на БиХ.

Лидер Србије је нагласио да до рјешења мора да се дође компромисом.

“Значи Звиздић мисли да Србији треба да се прекрајају границе, а Босни и Херцеговини не. Звиздић је могао да мисли на само једне границе. Или је Косово дио Србије, што је званична позиција БиХ или није. Хвала Звиздићу што поштује границе Србије, а ако је мислио супротно чудно је да мислим да могу да се прекрајају границе Србије, а не друге”, рекао је Вучић.

Поновио је и да Србија поштује територијални интегритет БиХ.

“Јесам ли милион пута поновио да Србија поштује територијални интегритет БиХ? Да ли се иједном догодило да сам негирао интегритет БиХ? Није нигдје никада”, рекао је он.

У Берлину се одржава Самит о Западном Балкану, а учествују лидери БиХ, Србије, Косова, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније. Домаћини су њемачка канцерларка Ангела Меркел и француски предсједник Емануел Макрон. Разговорима присуствују и премијер Хрватске Андреј Пленковић и Словеније Марјан Шарец, као и представници Европске уније Федерика Могерини и Жан Клод Јункер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана