Вучић: Са великом дозом страха очекујем нове мјере Приштине

Срна
Вучић: Са великом дозом страха очекујем нове мјере Приштине

Београд - Предсједник Србије Александар Вућић изјавио је данас да би Приштина могла да предуземе три нове мјере усмјерене против Србије и Срба на Косову и Метохији, од којих се не зна која је гора за Србе.

Вучић није прецизирао која су то три нова потеза Приштине, напомињући да не сматра да је иједна од тих ствари дугорочно добра за премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја, који ствари посматра краткорочно.

Он је рекао нове мјере Приштине очекује са великом дозом страха због српског народа на Косову и Метохији и његове будућности.

“Видим да је то лудило постало безгранично. За то је делом одговорна међународна заједница, јер то није одмах спречила у дану када су донели одлуку о увођењу таксе од 10 одсто за робу из централне Србије”, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Што је виши степен лудила у доношењу одлука против Србије, каже Вучић, то је већа популарност албанских политичара, који то сада користе за своје унутрашње обрачуне, док српски народ страда.

“Мислим да је за нас било важно да показујемо стабилно, снажно, а увек мирно супротстављање таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана