Вучић: Косово је размажено дериште кога су одгојиле западне силе

Срна
Вучић: Косово је размажено дериште кога су одгојиле западне силе

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Рашки да је Косово "размажено дериште" које су одгојиле велике западне силе и коме се толерише да прави проблеме гдје и како стигне.

Он је током обиласка Рашког округа у оквиру наставка кампање "Будућност Србије" рекао да је тежина положаја Србије у томе што се се увијек тражи и најмањи повод да се Београд оптужи да није кооперативан.

"Зато морамо бити десетоструко мирнији, рационалнији, сталоженији од њих како би очували нашу позицију. Наш посао је да се понашамо одговорно, да говоримо народу шта је истина и да се боримо за интересе народа", казао је предсједник Србије.

Коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да неће дозволити да укидање таксе на увоз српске робе буде услов за наставак дијалога, Вучић је казао да је такав став и очекивао.

"Они рачунају на економске губитке Србије, рачунају да нико у Србији није заинтересован за Косово, али ми јесмо. Мене брине то што ирационални и неодговорни људи могу да предузму и друге мере које могу да нас одведу у лошем смеру", казао је Вучић додајући да "наслућује" о којим је мјерама ријеч.

Предсједник Србије Александар Вучич изјавио је данас да је Србима с Косова поручио да је увијек уз њих и замолио их да не иду у Војску Косова.

Он није хтио да каже када ће у оквиру кампање "Будућност Србије" посјетити Косово, али је рекао да се нада да ће успети да ријеши ситуацију тако да на тој територији буде мање тензија.

"Замолио сам све Србе да не иду у Војску Косова и да размисле зашто је формирана, које су потеребе и намјере оних који су је формирали", казао је Вучић и додао само још треба "српско-српски сукоб".

Према његовим ријечима, Срби у косовском поморављу доживљавају велики притисак да се прикључе тој војсци и изразио наду да ће успјети да их издрже.

Он је рекао да градјани данас знају како се троши државни новац на Косову и додао да људи на тој територији "знају ко их је раније пљачкао".

Вучић је изјавио и да је питање повећања наталитета у Србији од велике важности.

"Важно је да имамо више деце. Ако је то питање посла, више посла ћемо да обезбедимо. Али нећемо постојати као народ ако не будемо имали више деце. То мора сваки човек да разуме", рекао је предсједник Србије.

Он је навео да то није нека врста обавезе према народу већ поглед ка будућности.

"Не будемо ли имали више оваквих 'андјела', као што су ови овде, плашим се да нећемо имати будућност", рекао је Вучић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана