Опозиција у Београду дала рок од шест дана за испуњење захтјева

Срна
Опозиција у Београду дала рок од шест дана за испуњење захтјева

Београд - Протест дијела опозиције окупљене око Савеза за Србију завршен је вечерас у Београду, а властима је остављен рок од шест дана да испуне захтјеве које су данас изнесени.

Представници Савеза за Србију, удружења грађана и струковних удружења рекли су да су спремни да разговарају са "надлежним органима", али не и са предсједником Србије Александром Вучићем и предсједником Скупштине Србије Мајом Гојковић.

Опозиционари су најавили да ће, уколико њихови захтјеви не буду испуњени, наредне суботе организовати нове демонстрације, преносе београдски медији.

У завршном дијелу скупа "Сви као један - 1 од 5 милиона" говорили су предсједници странака окупљених у Савезу за Србију.

Организатори протеста затражили су данас формирање заједничке комисије за дефинисање фер и поштених изборних услова.

Други захтјев опозиције је избор новог састава Регулаторног тијела за електронске медије /РЕМ/ на равноправним основама и на приједлог посланичких група власти и опозиције.

Трећи захтјев односи се на избор техничког руководства и уређивачког колегијума информативног програма РТС-а и РТВ-а, а које би у прелазном периоду чиниле нестраначке личности и које би равноправно делегирала и власт и опозиција.

Најављено је да ће у наредним данима уједињена опозиција изабрати своје представнике за све три радне групе, на којима неће бити само представници опозиционих политичких странака, покрета и удружења грађана, већ и представници струковних удружења.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је за захтјеве опозиције рекао да су "и више него смијешни". /крај/ам

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана