Неизвјесно рјешење питања Космета

Срна
Неизвјесно рјешење питања Космета
Неизвјесно рјешење питања Космета

Београд - Његова светост патријарх српски Иринеј рекао је да су на данашњем састанку у Патријаршији у Београду констатовали да је веома неизвјесно како ће се наћи рјешење за Косово и Метохију, али да неће посустати у одбрани.

"Борићемо се, нећемо посустати у одбрани, колико ћемо успети видећемо", рекао је патријарх српски.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је данашњи састанак била прилика да се најотвореније разговара о свим питањима и да је добро и корисно да се на овом нивоу води дијалог и разговор и да се утврде заједнички ставови без којих не може да се ријеши ниједно важно питање.

"Видио сам искреност у дискусији. Приступ који је предсједник Србије Александар Вучић показао је јасан, није остављао дилеме, као ни закључци што нису оставили дилеме", рекао је Додик.

Вучић је поручио да ће наставити да се бори како би се извукло максимално за српски народ на Косову и Метохији, али да неће пристајати на било какве уцјене и захвалио патријарху, епископима и Додику.

"Сложили смо се да треба да поштујемо различитости али и о нашим међусобним односима. Говорили смо и о односима са Републиком Српском. Говорили смо и о томе да свакога дана губимо много људи у Србији и да су то ствари о којима морамо да радимо", рекао је Вучић.

У згради Патријаршије Српске православне цркве /СПЦ/ у Београду одржана је сједница редовног годишњег засједања Светог архијерејског сабора.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана